What is a World Heritage site?
Summer Program 2018
Varje vecka under sommaren, från 25 june till 19 august 2018
Mondays kl. 11.00-14.00
+-
Bönhamn – upptäck vad som lever vid stranden
Vi upptäcker livet i havet med hjälp av vattenkikare och håvar. Vad kan man hitta i den grunda havsviken? Alger, småkryp och kanske fiskar? Vi tillhandahåller ett antal vattenkikare, håvar och luppar.
Tuesdays kl. 11.00
+-
Växter och djur i Skuleskogen för hela familjen
Guidningen utgår från Skuleskogens entré syd. Vandringen är lättsam och inriktar sig till hela familjen, gammal som ung. Vi lyssnar, känner, luktar och ser när vi ska upptäcka de växter och djur som finns i Skuleskogen. Vi fikar vid vindskyddet i Kälaviken.
Wednesdays kl. 11.00
+-
Landhöjningsguidning på Skulebergets topp
Vi samlas vid toppstugan för att gå runt toppen och höra guiden berätta om hur vågorna för 10 500 år sedan sköljde mot klipporna. Vem har levt och passerat här, medan berget har höjt sig ur havet.
Thursdays mellan kl. 11.00 och 15.00
+-
Naturum i Skuleskogens nationalpark
Vi finns på plats på något strategiskt ställe i Skuleskogens nationalpark för att hjälpa dig tillrätta och på plats kunna berätta vad det är du ser. Kanske tipsa dig om att inte missa något som är lätt att bara passera.
Sundays kl. 11.00
+-
Lupptäcktsfärder
Varje söndag går vi ut på lupptäcksfärder. Vi tar luppar till hjälp för att syna allt smått som finns i naturen. Olika teman varje söndag, med allt från att håva vattenorganismer, till att upptäcka hur lavar egentligen ser ut.
kl. 11.00
+-
Naturen runt naturum
Vi tar en tur runt naturum vid Skuleberget för att se på vad som är på gång i naturen. Turen går på olika ställen beroende på vad som är aktuellt just nu.
Daily at 3pm in english
+-
Guidning i utställningen / A guided tour of the exhibition
Följ med på en resa i världsarvet Höga Kusten, Skuleskogens nationalparken, Skulebergets naturreservet och vårt unika hav. Join us in a journey through the world heritage site, Skuleskogen National Park and the unique sea of the High Coast.
+-
Film på naturum
På naturum finns det olika filmer att välja mellan. Personalen hjälper gärna till med ditt val.
18 aug. saturday kl. 11.00
+-
Naturens dag vid Höglandssjön
Naturum Höga Kusten finns på plats vid Hälsans Stig runt Höglandssjön i Örnsköldsvik på Naturens Dag. I år uppmärksammar vi vårt tema flyttfåglar. Välkomna att besöka oss och andra föreningar och organisationer med natur- och friluftslivsanknytning. Naturens Dag pågår mellan 11.00 och 15.30 och det finns en mängd olika aktiviteter runt Höglandssjön
Visitor Center