Vad är ett världsarv?

Unterkunft und andere Aktivitäten

Via ferrata

På Skuleberget kan alla prova på klättring under maximal säkerhet på så kallade via ferrata-leder. Med utgångspunkt i närheten av naturum finns fyra klättringsleder i olika svårighetsgrad, med stålvajrar som du håller dig i under klättringen.

Via ferrata hyr ut hjälmar, skor och klättersele. Där finns också möjlighet för den osäkre att ha med en guide under klättringen.

Kontakta Via ferrata:

Skule naturscen

Varje sommar i juli arrangeras musikfestivalen Skulefestivalen, med skog och berg som fond.  Skule naturscen bjuder på konserter och arrangemang under hela sommaren. Där finns också möjlighet att köpa mat och dryck. På gångavstånd från Skule naturscen ligger Skulebergets havscamping.

Kontaktinformation:

Skulebergets toppstuga

Från toppstugan på Skuleberget kan du njuta av mäktiga vyer medan du äter eller fikar. Hit tar du dig genom att åka linbanan med Höga Kustenliften, vandra någon av våra stigar eller klättra Via ferrata. På sommaren arrangeras också musikkvällar på toppstugan.

Kontaktinformation:

Linbanan vid Skuleberget

Den 1200 meter långa linbanan vid Skuleberget transporterar dig enkelt och snabbt hela vägen upp till toppen. Vintertid finns här områdets längsta skidbacke, cirka 1400 meter, och dessutom en nybörjarbacke med knapplift.

Kontaktinformation:

Friluftsbyn

På Skulebergets sydsida ligger Friluftsbyn. Härifrån kan du göra vandringar på Skuleberget och i Skuleskogens nationalpark. Båtarna till Ulvön går bara några minuter bort, och direkt utanför går Höga Kusten Liften och Höga Kusten Stigen. Friluftsbyn har tältplatser, 4-6-bäddstugor och ett besökscenter.

Kontaktinformation:

Skule havscamping

Öster om Skuleberget, mindre än en kilometer från E4:an, ligger Skulebergets havscamping. Här finns ställplatser för dig som kommer med husvagn eller husbil, och båtplatser för dig som kommer vattenvägen. I ett nybyggt servicehus finns en lounge för 60–80 gäster, duschar och diskmöjligheter.

Kontaktinformation:

Jacobs stugor

 

Sjönära och granne med Friluftsbyn på södra sidan av Skuleberget ligger Jacobs stugor, fullt utrustade 4-5-bäddars hus för uthyrning.

Kontaktinformation:

Besökscenter