Vad är ett världsarv?

Inne på naturum

Tillgänglighet

Naturum är tillgängligt för rullstolar. Anpassade toaletter finns.

Butik

I naturums butik säljer vi böcker om Världsarvet Höga Kusten, Skuleskogens nationalpark, kartor över trakterna och Höga Kustenleden och en hel del annat. Vi har också ett stort utbud av kostnadsfria broschyrer om Världsarvet Höga Kusten/Kvarkens skärgård, Skuleskogens nationalpark, andra nationalparker i Sverige och länens naturreservat.

Bibliotek

I naturums bibliotek finns mycket information att hämta. Vi har litteratur om världsarvet, djur, natur och geologi. Slå dig ner i en fåtölj och fördjupa dig! Vi har även pärmar med specifika fördjupningar kring Höga Kusten, landhöjningen, istider och mycket mer.

Lekhörna

I naturums bortre ända finns en ”bara-vara-hörna”. Här har hela familjen möjlighet till avkoppling. Barnen kan rita, mysa i fågelholken och titta på spår allt medan de vuxna fördjupar sig i biblioteket. Tillsammans kan ni spana ut för att upptäcka några nya vänner i fjärilsrestaurangen.

Filmvisning

Ibland är det lättare att bara se en film än att se på en utställning. Då kan det passa bra att välja mellan några av våra filmer om världsarvet, Sveriges nationalparker eller kanske barnfilmen om Mors lilla Olle.

Vi som jobbar på naturum Höga Kusten

Föreståndare – Anna Carlemalm

Jag har jobbat på naturum Höga Kusten sedan invigningen 2007 då jag flyttade upp hit från Skåne för att hamna mer centralt till och för det meningsfulla jobbet. 
Att jobba på naturum har varit mycket mer inspirerande och utvecklande än jag någonsin kunde ana. I Lund utbildade jag mig en smula men jag kommer alltid vara inne i ett ständigt lärande. Jag trivs bäst i snö och berg.

Tel: 070-816-86-88

Mail: anna.carlemalm@lansstyrelsen.se

Besökscenter